Tuesday, October 2, 2012

Herfstsalade met pompoen en linzen


Als je ooit in New England bent geweest tijdens de herfst dan weet je dat de herfst niet mooier kan zijn dan daar. 
Als ik ergens vaak aan moet denken (wanneer ik aan New England denk) dan zijn het de mooie herfstkleuren en de markten vol met pompoenen. En dan met de auto door de heuvels rijden langs antiekwinkeltjes en zoeken tussen vreemde snuisterijen in de hoop een verloren gewaande Rembrandt te vinden. 
Als je dan thuiskomt en een pot Earl Grey hebt gezet dan kan de oven aan en maak je deze salade.

Voor drie personen (als maaltijdsalade) heb je nodig:
200 gram zwarte of groene linzen
een halve flespompoen in blokjes van 1 cm gesneden
olijfolie
1 tl komijnpoeder
1 tl scherpe paprikapoeder
1 zacht geitenkaasje, verkrummeld
1 handje vol klein gesneden munt
rode wijnazijn
zout en peper

Meng de blokjes pompoen met wat olijfolie, komijn en paprikapoeder. Leg ze op een bakplaat met bakpapier eronder en rooster in een voorverwarmde oven op 200 graden, ongeveer 15/20 minuten. De blokjes pompoen moeten gaar zijn en een beetje bruin. Op de helft van de baktijd even omschudden om ook de andere kant bruin te laten worden. Haal de pompoen uit de oven en laat afkoelen.Week de linzen tien minuten in wat koud water. Laat de linzen dan uitlekken en doe ze in een pan met kokend water. Kook de linzen in dertig minuten gaar. Giet ze dan af en spoel ze om met koud water. Laat de linzen afkoelen.

Meng de linzen en de pompoen in een ruime saladeschaal. Breng de salade op smaak met rode wijnazijn, olijfolie en zout en peper. Meng de verse munt en de geitenkaas door de salade.De salade is klaar. Nu lekker met een dekentje om de schouders naar MasterChef Australia kijken!


babytip: ik roosterde een paar stukjes pompoen in olijfolie en komijn maar zonder het scherpe paprikapoeder. Ik stampte de pompoen fijn met mijn pureestamper. Aardappels, zoete aardappels en pompoen worden behangplaksel wanneer je ze “prakt” in je keukenmachine. Baby’s hebben recht op een lekkere maaltijd dus doe dat alsjeblieft niet.

No comments:

Post a Comment