Als je ooit in New England
bent geweest tijdens de herfst dan weet je dat de herfst niet mooier kan zijn
dan daar.
Als ik ergens vaak aan moet denken (wanneer ik aan New England denk)
dan zijn het de mooie herfstkleuren en de markten vol met pompoenen. En dan met
de auto door de heuvels rijden langs antiekwinkeltjes en zoeken tussen vreemde
snuisterijen in de hoop een verloren gewaande Rembrandt te vinden.
Als je dan thuiskomt en een
pot Earl Grey hebt gezet dan kan de oven aan en maak je deze salade.
Voor drie personen (als
maaltijdsalade) heb je nodig:
200 gram zwarte of groene
linzen
een halve flespompoen in
blokjes van 1 cm gesneden
olijfolie
1 tl komijnpoeder
1 tl scherpe paprikapoeder
1 zacht geitenkaasje,
verkrummeld
1 handje vol klein gesneden
munt
rode wijnazijn
zout en peper
Meng de blokjes pompoen met
wat olijfolie, komijn en paprikapoeder. Leg ze op een bakplaat met bakpapier eronder en rooster in een voorverwarmde oven op 200 graden, ongeveer 15/20
minuten. De blokjes pompoen moeten gaar zijn en een beetje bruin. Op de helft
van de baktijd even omschudden om ook de andere kant bruin te laten worden.
Haal de pompoen uit de oven en laat afkoelen.
Week de linzen tien minuten in
wat koud water. Laat de linzen dan uitlekken en doe ze in een pan met kokend
water. Kook de linzen in dertig minuten gaar. Giet ze dan af en spoel ze om met
koud water. Laat de linzen afkoelen.
Meng de linzen en de pompoen
in een ruime saladeschaal. Breng de salade op smaak met rode wijnazijn,
olijfolie en zout en peper. Meng de verse munt en de geitenkaas door de salade.
De salade is klaar. Nu lekker
met een dekentje om de schouders naar MasterChef Australia kijken!
babytip: ik roosterde een paar stukjes pompoen in
olijfolie en komijn maar zonder het scherpe paprikapoeder. Ik stampte de
pompoen fijn met mijn pureestamper. Aardappels, zoete aardappels en pompoen
worden behangplaksel wanneer je ze “prakt” in je keukenmachine. Baby’s hebben
recht op een lekkere maaltijd dus doe dat alsjeblieft niet.
No comments:
Post a Comment