Saturday, November 26, 2011

Het lekkerste bananenbrood

Mocht U nog een paar rijpe bananen hebben of voelt U zich zelf een rijpe banaan omdat U gisteravond iets te diep in het glaasje heeft gekeken, dan is dit bananenbrood een echte aanrader. Ik heb verschillende recepten uitgeprobeerd maar dit is met afstand de lekkerste. Hij staat binnen vijf minuten in de oven en is na een uur klaar. De ingrediënten heeft bijna iedereen wel in huis. Een ideaal recept voor de zondagochtend, had ik zo bedacht.



4 rijpe bananen
75 gr gesmolten boter
125 gr suiker
1 losgeklopt ei
1 tl vanille extract
1 tl baking soda
1 mespuntje zout
190 gr bloem

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Prak de bananen in een grote kom met een vork. Ze hoeven niet heel fijn geprakt te worden.

Meng met een houten lepel de gesmolten boter door de bananen.

Meng er vervolgens de suiker, het ei en de theelepel vanille extract door.

Meng er de baking soda en zout door.

Voeg, als laatste, de bloem toe en roer.

Giet het beslag in een beboterde cakevorm en zet het bananenbrood in de oven.

Na een uur is hij klaar. Laat hem iets afkoelen voordat U hem eet.

No comments:

Post a Comment