Monday, June 4, 2012

Sesam geroosterde sugar snaps

Echtgenoot en ik aten de afgelopen week sugar snaps (snap peas) die een half uur eerder geplukt waren. Knapperig, fris en romig: niet te versmaden. We aten ze rauw. De supermarktversie van peulen of sugar snaps zou ik nooit rauw willen eten. 
Wikipedia stelt dat snap peas peultjes zijn maar de Nederlandse peultjes zijn veel dunner dan deze snap peas. Ik zou voor onderstaand recept dus sugar snaps adviseren. Als U toch peultjes gebruikt dan moet de oventijd fors naar beneden. 
Voor vandaag een recept waarbij je de sugar snaps in de oven roostert. Ik verzeker U dat U versteld zult staan van de smaak die de boontjes door het roosteren krijgen. 

zoveel sugar snaps als je wilt
grof zeezout en peper
sesamolie
zwarte sesamzaadjes


Verwarm de oven voor op 245 graden Celsius (475 F). 

Maak de sugar snaps schoon (puntjes en draden verwijderen). Meng de sugar snaps in een kom met sesamolie, grof zeezout en peper. Alle boontjes moeten bedekt zijn met een dun laagje sesamolie. 

Stort de boontjes uit over een bakblik en rooster ze in vijftien minuten gaar. Ze mogen nog best een beetje knapperig zijn. 

Sprenkel er wat sesamzaadjes, liefst de zwarte, overheen. 

No comments:

Post a Comment