Sunday, July 1, 2012

Citroenlimonade


“If life gives you lemons make lemonade”

Hier in Berlijn ben ik enigszins verslaafd geraakt aan Bionade in de vlierbessenvariant. Dit is een biologische limonade. Het kraanwater is hier zo mogelijk nog viezer dan in de Verenigde Staten dus dan drink ik liever limonade. De hele dag champagne drinken is helaas geen optie.
Zelf limonade maken is natuurlijk ook kinderlijk eenvoudig. Maak limonade en het wordt vanzelf zomer. Hier in Berlijn is het in ieder geval al heerlijk warm!

Ik maak limonade door suiker op te laten lossen in heet water. De suikersiroop die dan ontstaat is de basis van de limonade. Het fijnst is het om Meyer citroenen te gebruiken voor de limonade. Deze heerlijke, veel zoetere (naar mandarijn neigende) citroenen zijn in Europa echter moeilijk te krijgen. Gewone citroenen zijn zuurder dus hebben ze vaak wat meer suiker nodig. Wanneer U suiker vreest, is limonade maken bij voorbaat hopeloos. Een troosteloos glaasje leidingwater is de overmijdelijke consequentie van deze angst.

Ik gebruik:

1 cup suiker en 1 cup water voor de suikersiroop. 1 cup komt ongeveer neer op zo’n groot Duralex glas. Het luistert niet zo nauw. Gebruikt U voor elke cup een groot glas dan levert dit goede limonade op. U kunt de limonade altijd zoeter of zuurder maken door extra suiker of citroensap toe te voegen.

1 cup citroensap (vier tot zes citroenen)
3 tot 4 cups koud water

Zet een steelpannetje met het water en de suiker op het vuur en laat de suiker volledig oplossen.

Pers ondertussen de citroenen totdat U een cup citroensap heeft.

Schenk de suikersiroop en het citroensap in een karaf en voeg 3 tot 4 cups koud water toe (dat hangt af van hoe sterk U de limonade wenst).

Zet de karaf een half uur in de koelkast.

Serveer de limonade met ijsblokjes en plakjes citroen. Dit is genoeg voor zes personen.

No comments:

Post a Comment