“If life gives you lemons make lemonade”
Hier in Berlijn ben ik enigszins verslaafd geraakt aan
Bionade in de vlierbessenvariant. Dit is een biologische limonade. Het
kraanwater is hier zo mogelijk nog viezer dan in de Verenigde Staten dus dan
drink ik liever limonade. De hele dag champagne drinken is helaas geen optie.
Zelf limonade maken is natuurlijk ook kinderlijk
eenvoudig. Maak limonade en het wordt vanzelf zomer. Hier in Berlijn is het in
ieder geval al heerlijk warm!
Ik maak limonade door suiker op te laten lossen in heet
water. De suikersiroop die dan ontstaat is de basis van de limonade. Het fijnst
is het om Meyer citroenen te gebruiken voor de limonade. Deze heerlijke, veel
zoetere (naar mandarijn neigende) citroenen zijn in Europa echter moeilijk te
krijgen. Gewone citroenen zijn zuurder dus hebben ze vaak wat meer suiker
nodig. Wanneer U suiker vreest, is limonade maken bij voorbaat hopeloos. Een
troosteloos glaasje leidingwater is de overmijdelijke consequentie van deze
angst.
Ik gebruik:
1 cup suiker en 1 cup water voor de suikersiroop. 1 cup komt
ongeveer neer op zo’n groot Duralex glas. Het luistert niet zo nauw. Gebruikt U
voor elke cup een groot glas dan levert dit goede limonade op. U kunt de
limonade altijd zoeter of zuurder maken door extra suiker of citroensap toe te
voegen.
1 cup citroensap (vier tot zes citroenen)
3 tot 4 cups koud water
Zet een steelpannetje met het water en de suiker op het
vuur en laat de suiker volledig oplossen.
Pers ondertussen de citroenen totdat U een cup citroensap
heeft.
Schenk de suikersiroop en het citroensap in een karaf en
voeg 3 tot 4 cups koud water toe (dat hangt af van hoe sterk U de limonade
wenst).
Zet de karaf een half uur in de koelkast.
Serveer de limonade met ijsblokjes en plakjes citroen. Dit
is genoeg voor zes personen.
No comments:
Post a Comment