Dit recept komt uit “Vegetarian”
van Alice Hart. De combinatie van nectarines en tomaten is verrukkelijk. Serveer
deze salade op een grote platte schaal. Deze salade was onderdeel van de lunch
die ik zaterdagmiddag met mijn schoonzusje organiseerde naar aanleiding van de
verjaardag van mijn schoonmoeder. In de komende week zal ik nog een recept van
deze lunch met U delen.
4 rijpe nectarines
12 tomaten (wanneer U geluk
heeft kunt U verschillende kleuren tomaten kopen: ik kon dit keer slechts groen-rood gestreepte, oranje en “gewone” pomodori vinden)
paar druppels citroensap
2 el olijfolie
zeezout en peper
2 bollen buffelmozzarella
12 blaadjes basilicum,
gescheurd
2 el basilicumolie (recept
volgt)
balsamicoazijn
Basilicumolie:
In de keukenmachine stopt U: 3
bossen basilicum (natuurlijk alleen de blaadjes), 1 gepelde teen knoflook,
zeezout en peper. Terwijl de motor draait giet U er 200 ml olijfolie bij. Ik
had voor de eerste keer het genoegen om een keukenmachine te gebruiken (te leen).
Wat gaat het dan snel en gemakkelijk! U kunt natuurlijk ook de knoflook kneuzen
in een vijzel met olijfolie en zeezout en peper, de basilicum in kleine stukjes
snijden en alles in een vijzel fijnmaken. Een keukenmachine is echter ideaal.
Ik hoop dat ik er binnenkort één krijg (!?). Dat zou wel handig zijn: Cato
wordt morgen een half jaar en we gaan zo langzamerhand beginnen met babyhapjes! U begrijpt dat
ik mij hier bijzonder op verheug?
Cato in een jurkje dat ik als baby droeg |
Salade:
Snijd de nectarines
doormidden, verwijder de pit en snijd iedere helft in drieën.
Halveer de tomaten en snijd ze
in gelijke stukken.
Leg alles op een platte schaal
en besprenkel met citroensap.
Sprenkel er de 2 el olijfolie
over en breng op smaak met zout en peper.
Scheur de mozzarella in
stukken en leg de stukken tussen de nectarines en tomaten.
Lepel wat basilicumolie tussen
de laagjes en naar smaak af en toe wat zout en peper.
Tot slot besprenkelt U de
salade met een klein beetje balsamicoazijn.
No comments:
Post a Comment