Deze muffins bakte ik voor de verjaardagslunch van mijn
schoonmoeder. Ik was U dit recept nog verschuldigd. Zeker maken! Het is handig
om de pompoen de avond van tevoren te maken zodat U ‘s ochtends kunt brunchen
met deze heerlijke hartige muffins (en niet hoeft te wachten totdat de pompoen nu toch eindelijk is afgekoeld!).
Voor 12 muffins heeft U nodig:
260 gr bloem (ik gebruikte 130 gr bloem en 115 gr spelt)
1 el ongezouten boter
2 el olijfolie
255 gr pompoen (in blokjes van 1 cm gesneden)
zout en peper
1 handvol verse spinazie
2 el gehakte peterselie
30 gr geraspte Parmezaanse kaas
100 gr feta in blokjes
2 el grove mosterd
2 grote eieren, losgeklopt
180 ml melk
4 tl bakpoeder
1 tl fijn zeezout
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Vet de muffinvormen in met boter.
Sprenkel olijfolie en zout en peper over de blokjes
pompoen, doe ze in een ovenschaal en laat 15-25 minuten in de oven bakken
totdat de pompoen gaar is. Dit kunt U dus de avond van tevoren doen.
Laat de pompoen afkoelen.
In een grote kom mengt U 2/3 van de pompoen, de
peterselie, de spinazie, de Parmezaanse kaas, 2/3 van de feta en de mosterd.
Meng allemaal door elkaar.
In een andere kom klopt U de eieren en melk door elkaar en
dit roert U vervolgens door de pompoenmix.
Zeef de bloem en het bakpoeder door de pompoenmix.
Breng op smaak met zout en peper.
Lepel het beslag in de muffinvormpjes. Vul de vormpjes tot
¾ en leg op elke muffin nog een paar blokjes pompoen en feta.
Bak 15-20 minuten tot de bovenkant en zijkanten goudbruin
zijn. U ziet vanzelf wanneer ze klaar zijn. De muffins komen dan als het ware “in
hun eigen vorm” en laten iets van de zijkant los.
Laat de muffins een paar minuten afkoelen voordat U ze op
een rek stort. Laat ze vervolgens verder afkoelen.
No comments:
Post a Comment