Dit maakt een heel snel lekker
zomers toetje. Het recept is te danken aan Martha Stewart. Ik paste de
hoeveelheden iets aan en gebruikte een vanillestokje in de plaats van
vanille-extract. De smaak van echte vanille is zoveel lekkerder.
1 pond aardbeien (ik gebruikte
twee bakken aardbeien)
225 ml water
100 gram suiker
een vanillestokje (het merg
eruit geschraapt). Dit doe je door het vanillestokje met de punt van je mes in
de lengte doormidden te splijten en het merg er met een scherp mesje uit te
schrapen. Je gebruikt het merg en de twee helften van het vanillestokje.
een halve tl lichtgekneusde
zwarte peperkorrels
3 dikke citroenschillen (haal drie dikke plakken van een gewassen biologische citroen)
Was de aardbeien maar laat de
kroontjes eraan zitten (zoveel mooier!).
Leg de aardbeien in een grote
ovenschaal.
Doe het water, de suiker, de
citroenschillen, het vanillemerg en het stokje en de peperkorrels in een
middelgrote pan.
Breng aan de kook en laat een minuut koken.
Giet de warme
vanillesiroop over de aardbeien en laat afkoelen. That’s it. Heerlijk!
No comments:
Post a Comment