Tuesday, August 7, 2012

Aardbeien in vanillesiroop



Dit maakt een heel snel lekker zomers toetje. Het recept is te danken aan Martha Stewart. Ik paste de hoeveelheden iets aan en gebruikte een vanillestokje in de plaats van vanille-extract. De smaak van echte vanille is zoveel lekkerder.

1 pond aardbeien (ik gebruikte twee bakken aardbeien)
225 ml water
100 gram suiker
een vanillestokje (het merg eruit geschraapt). Dit doe je door het vanillestokje met de punt van je mes in de lengte doormidden te splijten en het merg er met een scherp mesje uit te schrapen. Je gebruikt het merg en de twee helften van het vanillestokje.
een halve tl lichtgekneusde zwarte peperkorrels
3 dikke citroenschillen (haal drie dikke plakken van een gewassen biologische citroen)

Was de aardbeien maar laat de kroontjes eraan zitten (zoveel mooier!). 
Leg de aardbeien in een grote ovenschaal.

Doe het water, de suiker, de citroenschillen, het vanillemerg en het stokje en de peperkorrels in een middelgrote pan. 
Breng aan de kook en laat een minuut koken. 
Giet de warme vanillesiroop over de aardbeien en laat afkoelen. That’s it. Heerlijk! 


No comments:

Post a Comment