Een hele fijne cake als dessert maar misschien nog wel
fijner voor bij het ontbijt. In het oorspronkelijke recept (ooit uit Elle eten
gescheurd) gaan drie eetlepels rum waarin je 100 gram rozijnen weekt. Ik
gebruikte vier volle eetlepels Boerenjongens van Van Wees. Dit zijn zalige
rozijnen op brandewijnen en likeur, port, amandelen, bourbonstokjes en kaneel.
Nogmaals, een hele lekkere cake voor ‘s ochtends (het haalt het scherpe randje
er een beetje af)!
4 el Boerenjongens of 100 gr rozijnen geweekt in 3 el rum
3 eieren
50 gr suiker
125 gr roomboter of kamertemperatuur (of 125 gr
plantaardige margarine; arme lactoseintolerante Ik)
325 gr bloem
1 zakje bakpoeder
2 flink rijpe bananen
250 gr frambozen (ik gebruikte maar 1 doosje en kwam er
naderhand achter dat hier maar 125 gr in zat: ook goed!)
strooibus poedersuiker
extra: cakevorm, ingevet en bebloemd
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Week de
rozijnen in de rum.
Klop in een beslagkom de eieren met de suiker romig met een
mixer. Klop de boter erdoor.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een andere kom.
Mix de helft ervan door het eiermengsel.
Snijd de bananen in stukjes en klop ze met de
boerenjongens of de rozijnen met rum en de rest van de bloem goed door het
beslag.
Spatel tweederde van de frambozen erdoor.
Schep het beslag in de cakevorm en verdeel de rest van de
frambozen over de bovenkant: druk ze een beetje in het cakebeslag.
Bak de cake in ca. 45 minuten gaar en goudbruin (test dit
met een satéstokje of punt van een mes: het moet er droog uitkomen).
Laat de cake op een rooster afkoelen en bestuif met
poedersuiker.
No comments:
Post a Comment