Monday, November 26, 2012

Spelt spiralenpasta met geroosterde pompoen en pistachepesto






Ik heb hier gisteravond bijzonder smakelijk van gegeten. Het recept komt van Sprouted Kitchen. Het is een bijzonder goed recept: het frisse van de citroen, het scherpe van het paprikapoeder, de kaas, de noten, de verse kruiden! De combinaties zijn werkelijk fantastisch. En bovendien voelde ik de gezondheid binnenstromen. Dit lijkt me nu een ultiem Meatless Monday recept.

voor twee personen:
1 grote pompoen (butternut squash) geschild en in blokjes gesneden
2 el olijfolie
2 el scherpe paprikapoeder
1 tl zeezout
beetje verse nootmuskaat
250 gr spelt spiralenpasta (natuurwinkel)
2 grote handenvol wilde spinazie of snijbiet, schoongemaakt en in stukken gesneden

voor de pistachepesto:
2 kleine teentjes knoflook
de schil en het sap van een citroen
1/3 cup gepelde pistachenoten (vier el)
1 halve rode peper, pitjes verwijderd
een handvol verse kruiden. Ik gebruikte peterselie en koriander maar je kunt ook kiezen voor bieslook of basilicum.
½ cup geraspte parmezaan of pecorino (5 of 6 el) en iets meer om te garneren
olijfolie
zout en peper





Snijd de pompoen in stukken van een centimeter. Leg de pompoen op een stuk bakpapier op een bakplaat en meng er 2 el olijfolie, paprikapoeder, nootmuskaat en zout en peper doorheen. Rooster de pompoen in 20 minuten gaar op 200 graden Celsius.

Zet ondertussen een grote pan water op waar je de speltpasta in gaat koken.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Bewaar een kopje van het kookwater.

Voor de pesto doe je de knoflook, sap en schil van de citroen in de foodprocessor. Voeg het halve pepertje, de pistachenoten, de verse kruiden en de parmezaan toe. Zet de foodprocessor aan, circa 30 seconden totdat alles fijngemaald is. Voeg wat olijfolie en zout en peper toe.

In een grote kom meng je de pasta, pesto, spinazie en een beetje kookwater. De warmte van de pasta en het kookwater garen de spinazie een beetje. Voeg de stukken pompoen toe. Garneer het gerecht met meer parmezaanse kaas en wat van de verse kruiden.





No comments:

Post a Comment