Ik heb hier gisteravond bijzonder smakelijk van gegeten. Het recept komt van Sprouted Kitchen. Het is een bijzonder goed recept: het frisse van de citroen, het scherpe van het paprikapoeder, de kaas, de noten, de verse kruiden! De combinaties zijn werkelijk fantastisch. En bovendien voelde ik de gezondheid binnenstromen. Dit lijkt me nu een ultiem Meatless Monday recept.
voor twee personen:
1 grote pompoen (butternut
squash) geschild en in blokjes gesneden
2 el olijfolie
2 el scherpe paprikapoeder
1 tl zeezout
beetje verse nootmuskaat
250 gr spelt spiralenpasta
(natuurwinkel)
2 grote handenvol wilde
spinazie of snijbiet, schoongemaakt en in stukken gesneden
voor de pistachepesto:
2 kleine teentjes knoflook
de schil en het sap van een
citroen
1/3 cup gepelde pistachenoten
(vier el)
1 halve rode peper, pitjes
verwijderd
een handvol verse kruiden. Ik
gebruikte peterselie en koriander maar je kunt ook kiezen voor bieslook of
basilicum.
½ cup geraspte parmezaan of
pecorino (5 of 6 el) en iets meer om te garneren
olijfolie
zout en peper
Snijd de pompoen in stukken
van een centimeter. Leg de pompoen op een stuk bakpapier op een bakplaat en
meng er 2 el olijfolie, paprikapoeder, nootmuskaat en zout en peper doorheen.
Rooster de pompoen in 20 minuten gaar op 200 graden Celsius.
Zet ondertussen een grote pan
water op waar je de speltpasta in gaat koken.
Kook de pasta volgens de
aanwijzingen op het pak. Bewaar een kopje van het kookwater.
Voor de pesto doe je de
knoflook, sap en schil van de citroen in de foodprocessor. Voeg het halve
pepertje, de pistachenoten, de verse kruiden en de parmezaan toe. Zet de
foodprocessor aan, circa 30 seconden totdat alles fijngemaald is. Voeg wat
olijfolie en zout en peper toe.
In een grote kom meng je de
pasta, pesto, spinazie en een beetje kookwater. De warmte van de pasta en het
kookwater garen de spinazie een beetje. Voeg de stukken pompoen toe. Garneer
het gerecht met meer parmezaanse kaas en wat van de verse kruiden.
No comments:
Post a Comment