Sunday, October 27, 2013

Vlinderpasta met kruidige boter en groene asperges


Als ik érgens dol op ben dan is het pasta met boter. Dit recept, dat ik tegenkwam op 101 cookbooks, heb ik dan ook direct – enigszins aangepast - toegevoegd aan mijn favorieten. Het recept is perfect voor een doordeweekse avond want het is binnen twintig minuten klaar maar het smaakt als pure luxe. Pasta overgoten met boter krijgt een fluweelzachtige smaak die heel fijn is. Als je me dan ook nog blij kunt maken met groene asperges…Ai, dan wordt het allemaal wel heel verleidelijk.

De geweldige illustratie van dit gerecht werd gemaakt door Christine van Doesburgh. Kijk voor meer van haar werk op http://www.toutine.com. Zij zal dit blog in de toekomst vaker van smakelijke tekeningen voorzien! En daar ben ik ontzettend blij mee!


¼ tl saffraan
snuf zout
100 gr boter
2 el olijfolie
6 medium grote sjalotjes, fijngesneden
½ tl gemalen gember
½ tl zoete paprikapoeder
½ tl gemalen koriander
een snuf cayennepeper
¼ tl rode chiliflakes
¼ tl gemalen kurkuma
¼ tl fijn zeezout
zwarte peper
225 gr farfalle of pappardellepasta
225 gr groene asperges, in stukken van twee centimeter gesneden
scheutje room
60 gr pijnboompitten, geroosterd
2 el grofgesneden munt
2 el grofgesneden peterselie

Gebruik een vijzel om de saffraan en het zout fijn te stampen. Zet in de tussentijd een grote pan water op het vuur en breng aan de kook.

De gekruide boter maak je als volgt. Bak de sjalotjes in tien minuten zacht in de boter en de olijfolie. De sjalotjes mogen lichtbruin worden. 

Voeg alle kruiden toe, het zout en een beetje zwarte peper. Haal de boter van het vuur maar wel warm.

Kook de pasta volgens de instructies op het pak. Dertig seconden voordat je de pasta afgiet, kun je de aspergestukjes toevoegen. Giet af en doe de pasta en asperges terug in de pan. Roer het saffraanzout door de pasta. Dan de helft van de gekruide boter en een scheutje room. Roer goed door. Proef en voeg vervolgens zoveel boter toe als je lekker vindt. 

Dien de pasta op met de grofgesneden munt en peterselie en bestrooid met pijnboompitten.


No comments:

Post a Comment