Thursday, October 3, 2013

Salade met geroosterde wortels, geitenkaas en granaatappel


Soms denk ik dat ik het beste een kipcurryblog had kunnen beginnen of nog beter, een blog voor " de maaltijdsalade". Daar staan er inmiddels zóveel van op dit blog! Nou ja, vooruit, één van de salades die mij gelukkig maakt. 





Dit is een maaltijdsalade voor vier personen.

750 gr wortels, geschrapt en in grove stukken
2 el olijfolie
2 tl olijfolie
1 schoongeboende sinaasappel
1 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
enkele takjes munt, fijngehakt
75 gr granaatappelpitten
100 gr zachte geitenkaas
 
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. 

Meng de wortels met 1 el olijfolie, het komijnzaad, zout en peper. Rasp de schil van de sinaasappel over de wortels en meng het erdoor. Verdeel de wortels over een groot bakblik en rooster ze in het midden van de oven in ca 50 minuten gaar.

Meng de kikkererwten door de wortels en doe alles in een grote schaal. 

Sprenkel de rest van de olijfolie erover. Pers 1 helft van de sinaasappel uit en schenk het sap over de wortels. Meng er de kruiden en granaatappelpitten door en voeg zout en peper naar smaak toe.

Verkruimel de geitenkaas erover. 

No comments:

Post a Comment