Soms denk ik dat ik het beste een kipcurryblog had kunnen
beginnen of nog beter, een blog voor " de maaltijdsalade". Daar staan er
inmiddels zóveel van op dit blog! Nou ja, vooruit, één van de salades die mij
gelukkig maakt.
Dit is een maaltijdsalade voor vier personen.
750 gr wortels, geschrapt en in grove stukken
2 el olijfolie
2 tl olijfolie
1 schoongeboende sinaasappel
1 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
enkele takjes munt, fijngehakt
75 gr granaatappelpitten
100 gr zachte geitenkaas
2 el olijfolie
2 tl olijfolie
1 schoongeboende sinaasappel
1 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
enkele takjes munt, fijngehakt
75 gr granaatappelpitten
100 gr zachte geitenkaas
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Meng de wortels
met 1 el olijfolie, het komijnzaad, zout en peper. Rasp de schil van de
sinaasappel over de wortels en meng het erdoor. Verdeel de wortels over een
groot bakblik en rooster ze in het midden van de oven in ca 50 minuten gaar.
Meng de kikkererwten door de wortels en doe alles in een
grote schaal.
Sprenkel de rest van de olijfolie erover. Pers 1 helft van de
sinaasappel uit en schenk het sap over de wortels. Meng er de kruiden en
granaatappelpitten door en voeg zout en peper naar smaak toe.
Verkruimel de geitenkaas erover.
No comments:
Post a Comment