Thursday, December 29, 2011

Bosbessen-granaatappelfizz

Dit drankje maakte ik vorig jaar voor Oud en Nieuw. Het komt uit de Elle eten. Het is een (virgin) cocktail die ook erg lekker is voor de zwangeren, geheelonthouders en, oh horror, degenen die hun goede voornemens al op 31 december zijn begonnen. Je kunt de cocktail namelijk erg goed met nep champagne maken zonder dat dit hindert. De rest van de ingrediënten maakt het gebrek aan alcohol meer dan goed. Er gaat voor mij nog steeds niets boven een goed glas champagne maar soms moet je nu eenmaal roeien met de riemen die je hebt. En deze riemen zijn erg smakelijk!

150 gr bosbessen
2 tl suiker
50 ml water
1 granaatappel
champagne/ nep champagne

Verhit een koekenpan en voeg de bosbessen, de suiker en het water toe. Laat de bessen op middelhoog vuur zacht worden en dan op een bord afkoelen. Maak intussen de pitten voorzichtig los uit de granaatappel. Schep 1 el bosbessen en een paar granaatappelpitten in een champagneflute. Vul het glas met champagne/nep champagne en serveer onmiddellijk.

No comments:

Post a Comment