Soms heb je een goede
chocoladetaart nodig. Dit recept is perfect. Het komt uit het kookboek “Van
seizoen naar seizoen, een jaar in recepten” van Sophie Dahl. Sophie heeft heel
veel mooie keukenschortjes en kleurrijke jurkjes. Haar recepten zijn simpel te
maken en zeer geschikt voor doordeweeks. Ik maak voortdurend recepten uit dit
boek (waaronder boeuf stroganoff).
300 gr boter, heel zacht
500 gr fijne tafelsuiker
4 eieren
350 gr bloem, gezeefd
75 gr cacao, gezeefd
2 tl bakpoeder
2 tl vanille-extract
125 ml melk op
kamertemperatuur
125 ml kokend water
sap en fijngeraspte schil van
1 sinaasappel
120 gr gehakte walnoten plus
wat extra als garnering (ik gebruikte gemengde noten)
eventueel wat stukjes geconfijte
sinaasappelschil als garnering (gebruikte ik niet)
Voor de ganache
250 gr pure chocolade van
goede kwaliteit, gehakt
25 ml dikke room of slagroom
Verhit de oven tot 180 graden
Celsius
Roer alle ingrediënten
(behalve de extra noten en geconfijte sinaasappelschillen) een voor een in de
aangegeven volgorde door elkaar.
Klop het mengsel tot een gladde massa, giet
het in een met bakpapier beklede taartvorm en zet de taart ongeveer een uur in
de oven.
Zet de chocolade voor de
ganache in een kom op een pan zachtjes pruttelend water en blijf continu roeren
zodat de stukjes gelijkmatig smelten. Breng de room in een kleine pan aan de
kook, schenk hem bij de gesmolten chocolade en blijf roeren tot je een
glanzende, gladde chocoladesaus hebt.
Smeer met een spatel een dikke
laag van de ganache op de taart en strooi er de extra noten en de geconfijte
sinaasappelschilletjes over.
No comments:
Post a Comment