Thursday, February 21, 2013

Het perfecte zachtgekookte eitje



Hop hop uit bed! De kippetjes zitten al op stok de slaap uit hun oogjes te wrijven. Het is half zeven: uit de veren!


In blogland circuleert het recept voor het perfecte zachtgekookte eitje. Ik kan nu – na een aantal proeven – bevestigen dat dit recept inderdaad nooit mislukt. Iedereen weet dat het koken van eieren helemaal niet zo eenvoudig is. En tegelijkertijd is er niets zo troostrijk in de ochtend als een gekookt ei.

Wat je doet is ongeveer twee centimeter water in een pan aan de kook brengen. Een heel klein laagje water dus maar. Dan doe je je eitje in de pan, breng je het vuur naar middelhoog en “stoom” je je eitje in zes en halve minuut gaar. 






Met zeven minuten krijg je dit (ook heel lekker):




Cáto aan het ontbijt, 13 maanden 




1 comment:

  1. Jammer dat het nu al te laat is voor een ontbijt-eitje, maar .... zo aan de vooravond van het weekend is deze post bijzonder welkom.
    Dank je voor het uitproberen, posten en de foto's. Vooral die van Cáto is erg overtuigend.
    Joyce

    ReplyDelete