Komt uit de eerste Elle Eten van 2013! Ik weet zeker dat hij
bij iedereen in de smaak zal vallen. Het specerijenmengsel is heerlijk. Echt een aanrader. Ik wil hem eindeloos aanprijzen maar je bent
gewoon gek als je dit recept niet wilt proberen!
4 el Griekse yoghurt
1 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
4 peultjes kardemom, gekneusd
1 tl kurkuma
1 tl kurkuma
4 kippendijen zonder bot (van een blije kip, uiteraard)
1 el zonnebloemolie
1 ui in dunne ringen
2 cm gemberwortel, geschild en fijngeraspt
1 groene peper, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
100 ml kippenbouillon
2 el amandelmeel
1 tl garam masala
Meng in een kom de yoghurt met de komijn, koriander,
kardemom, kurkuma, zout en peper. Wentel de kip erdoor en laat in de koelkast
1-2 uur marineren.
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de ui op laag
vuur 10 minuten. Voeg de gember, chilipeper en knoflook toe en bak 2 minuten
mee. Voeg de kip en marinade toe en bak de kip enkele minuten mee. Schenk de
bouillon erbij en laat met een deksel op de pan 30 minuten op laag tot
middelhoog vuur zachtjes koken.
Roer in een kommetje de amandelmeel door 4-5 eetlepels van
de saus. Meng het amandelmengsel weer door de kip en saus in de pan.
Voeg de garam masala toe en laat nog vijf minuten sudderen.
Wij aten de kipcurry met rijst en wat geroerbakte paksoi met
sesamolie.
No comments:
Post a Comment