Wednesday, March 13, 2013

De lekkerste kipcurry die ik ooit proefde


Komt uit de eerste Elle Eten van 2013! Ik weet zeker dat hij bij iedereen in de smaak zal vallen. Het specerijenmengsel is heerlijk. Echt een aanrader. Ik wil hem eindeloos aanprijzen maar je bent gewoon gek als je dit recept niet wilt proberen!

4 el Griekse yoghurt
1 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
4 peultjes kardemom, gekneusd
1 tl kurkuma 
4 kippendijen zonder bot (van een blije kip, uiteraard)
1 el zonnebloemolie
1 ui in dunne ringen
2 cm gemberwortel, geschild en fijngeraspt
1 groene peper, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
100 ml kippenbouillon
2 el amandelmeel
1 tl garam masala

Meng in een kom de yoghurt met de komijn, koriander, kardemom, kurkuma, zout en peper. Wentel de kip erdoor en laat in de koelkast 1-2 uur marineren.

Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de ui op laag vuur 10 minuten. Voeg de gember, chilipeper en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de kip en marinade toe en bak de kip enkele minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat met een deksel op de pan 30 minuten op laag tot middelhoog vuur zachtjes koken.

Roer in een kommetje de amandelmeel door 4-5 eetlepels van de saus. Meng het amandelmengsel weer door de kip en saus in de pan.

Voeg de garam masala toe en laat nog vijf minuten sudderen.

Wij aten de kipcurry met rijst en wat geroerbakte paksoi met sesamolie.












No comments:

Post a Comment