Sunday, April 21, 2013

Hartige broccolimuffins



Deze muffins heb ik gevonden via culy.nl. Ik vond ze erg lekker maar een klein beetje te zoet. Ik neem hier het originele recept over maar doe enige suggesties (tussen haakjes). Ik vind ze leuk om mee te nemen naar het park voor een picknick of in je lunchtrommeltje naar "de baas". 

12 mooie broccoli roosjes
275 gr zachte btoer
50 gr kristalsuiker (vergeet 50 gr suiker, gebruik liever 25 gram en voeg meer pittige kaas toe)
4 grote eieren op kamertemperatuur
300 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl kurkuma
snufje cayennepeper
snufje zout
60 gram geraspte cheddar kaas (ik zou hier dus bijvoorbeeld 85 gram kaas gebruiken: een mix van gruyere, feta en cheddar)

Verwarm je oven voor op 180 graden en breng een pan met water aan de kook. Blancheer de broccoli roosjes in 3 minuutjes in het water, spoel ze meteen als ze uit het water komen af met koud water. Laat ze even uitlekken en drogen op een stukje keukenpapier.

Klop de boter luchtig en voeg de suiker toe onder continu kloppen. Voeg de eieren een voor een toe, pas een volgend ei toevoegend als de vorige volledig is opgenomen. Mix de bloem, bakpoeder, kurkuma, cayennepeper en zout goed en voeg vervolgens aan het eimengsel toe. Vouw er tot slot de kaas door.

Beboter 12 muffinvormpjes met boter en een dun laagje bloem. Leg een volle eetlepel beslag op de bodem van ieder vormpje en tik er tegenaan zodat het beslag zich uitspreidt. Zet de stronkjes broccoli rechtop in de vormpjes en bedek met het resterende beslag, zorg dat het beslag overal zit.

Bak de cakejes in ongeveer 30 minuutjes gaar of totdat ze goudbruin zijn en weinig meegeven. Laat ze volledig afkoelen.




No comments:

Post a Comment