In
maart ben ik met mijn schoonzusje een lifestyleblog voor moeders
begonnen: Boekenwurmpje
Hierin
schrijven wij – dagelijks! – over de dingen die ons bezighouden. We schrijven bijvoorbeeld recensies over kinderboeken, zoeken de beste webshops, de fijnste
kindvriendelijke cafés en vragen kinderexperts om advies. Verder berichten wij
over werelds babynieuws! Van alles passeert er de revue. Die blog groeit
met ons mee. Nu gaat het over baby’s, straks over dreumesen en op den duur
wellicht over pubers!Mooi spul verzamelen – gedichtjes voor vrijdag,
hebbedingen voor in de kinderkamer of dingen waar we gelukkig van worden –
hoort daarbij. En eten dus ook! Er is immers niet veel waar ik zó gelukkig van
word als van lekker eten! En ik hoop van harte dat ik deze liefde aan mijn
dochter kan overbrengen. Voor vandaag een hele lekkere gezonde salade. Cáto is
dol op broccoli. Ze noemt het "boem" waarmee ze "bloem"
bedoelt en ze hapt de "bloempjes" zo van de stronk!
receptje:
1 stronk broccoli
1 bakje broccolini/bimi
1 citroen, sap en schil
1 prei, schoongespoeld en in dunne plakjes gesneden
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
3 handen vol verse spinazie
bosje peterselie, grof gehakt
3 el amandelschaafsel, geroosterd in een droge koekenpan
driekwart pakje fetakaas, naar smaak, in grove stukken
Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius. Ja, echt, zo
heet.
Snijd de broccoli en bimi in grove stukken en doe in een
grote braadslede, samen met de prei. Meng de olijfolie, peper en citroenschil
door de groente. Strooi er de plakjes knoflook overheen. Zorg ervoor dat er
niet teveel groenten op elkaar gestapeld liggen omdat ze dan in hun eigen vocht
gaar stomen. Dat wil je niet. De hele hete oven maakt de groente gaar maar wel
knapperig.
Zet de groente twaalf minuten tot vijftien minuten in de oven.
Doe de groente over in een grote saladeschaal en meng de
spinazie erdoorheen. Door de hitte van de groente slinkt de spinazie. Meng de
peterselie, het amandelschaafsel en de fetakaas er doorheen. Da’s pas een fijne
salade!
No comments:
Post a Comment