Deze taart bakte ik afgelopen zaterdag. Het is een eenvoudige aardbeiencake die ik versierde met de bloemen uit de tuin van mijn schoonouders en van de markt. Ik gebruikte geen glazuur maar bestrooide de taart voor het versieren met wat poedersuiker. Heel simpel, heel mooi en heel lekker.
85 gr ongezouten boter
190 gr bloem
1 ½ tl bakpoeder
½ tl zout
200 gr en 2 el suiker
1 groot ei
120 ml melk
1 tl vanille extract
450 gr aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
voor de versiering: aalbessen, bosbessen, frambozen en diverse bloemetjes. Deze bloemetjes zijn helaas niet eetbaar.
voor de versiering: aalbessen, bosbessen, frambozen en diverse bloemetjes. Deze bloemetjes zijn helaas niet eetbaar.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Boter een taartvorm in (ik gebruikte er één van 26 cm
doorsnede).
Meng bloem, bakpoeder en zout in een kleine kom.
Meng in een grotere kom boter en suiker ongeveer drie minuten
met een elektrische mixer.
Voeg het ei, de melk en de vanille toe en meng tot het
één beslag is. Voeg de droge ingrediënten toe en mix tot het beslag glad is.
Giet in de bakvorm.
Druk nu de gehalveerde aardbeien in het beslag met de gesneden
kant naar beneden. Probeer alle aardbeien te gebruiken.
Sprenkel twee eetlepels suiker over de aardbeien.
Bak de cake tien minuten op 180 graden.
Verlaag de
temperatuur dan naar 165 en bak tot de taart goudbruin is (vijftig tot zestig
minuten).
Wanneer je een satéprikker in de taart steekt en die komt er schoon
uit dan is de cake klaar. Steek de prikker natuurlijk niet in een aardbei!
prachtige plaatjes, en ongetwijfeld lekker......
ReplyDeleteAlles gelukt?
Ja, alles gelukt. Meer recepten en foto's volgen snel!
Delete